flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

До уваги присяжних Оріхівського районного суду Запорізької області щодо декларування!!!

21 лютого 2022, 10:26

Шановні присяжні!

Під час виконання своїх обов’язків у суді, а саме під час залучення до розгляду конкретної справи, присяжні стають суб’єктами, на яких поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції» (відповідно до підпункту «ґ» пункту 1 частини першої статті 3 Закону України «Про запобігання корупції»).  

Отже, присяжні (під час виконання ними обов’язків у суді) відносяться до суб'єктів декларування й відповідальності за корупційні правопорушення та зобов’язані подавати електронну декларацію на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції шляхом заповнення електронної форми за минулий рік, що визначена Національним агентством, для особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

У зв’язку із завершенням звітного 2021 року нагадуємо про необхідність подання присяжними Оріхівського районного суду Запорізької області  до 01 квітня 202року електронної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2021 рік. 

Під час заповнення  декларацій важливо враховувати зміни, пов’язані із застосуванням оновленого антикорупційного законодавства.

На офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/ розміщено роз'яснення щодо заповнення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування».

 

Пресслужба суду